Is dit defensie aandeel Rheinmetall nog aantrekkelijk om in te beleggen?

Rheinmetall is een Duits bedrijf dat zich toelegt op defensie- en automotive-technologieën, met producten variërend van militaire voertuigen en wapensystemen tot auto-onderdelen.

Dennis Fransen

5/12/20241 min read

Vandaag bespreken we het favoriete Duitse defensieaandeel Rheinmetall.

Rheinmetall AG, een Duits technologiebedrijf, opereert voornamelijk in twee sectoren: defensie en automotive. In de defensiesector produceert het bedrijf een breed scala aan producten, zoals pantservoertuigen, artillerie en munitie, en biedt het ook diensten aan zoals onderhoud en training.

In de automotive sector levert Rheinmetall componenten en systemen aan de auto-industrie, waaronder motoren, emissiecontroletechnologieën en mechatronische systemen zoals stuursystemen en remmen.

De vrije kasstroom bedroeg in 2023 419 miljoen dollar. Het is altijd belangrijk om naar de vrije kasstroom van een aandeel te kijken, omdat we dan weten of er nog geld overblijft voor de aandeelhouders of voor herinvestering. Bedrijven met een negatieve kasstroom zijn vaak niet interessant om in te beleggen.

Nu we de vrije kasstroom van dit aandeel kennen, kunnen we kijken of de koers onder de intrinsieke waarde van het aandeel ligt. Ik beleg alleen in aandelen die onder de intrinsieke waarde liggen.

We willen een aandeel niet te duur kopen. Mocht een aandeel wel boven de intrinsieke waarde liggen, dan zetten we het op de watchlist en wachten we tot de koers onder de intrinsieke waarde zakt.

Conclusie:

Op dit moment ligt de intrinsieke waarde van Rheinmetall 9 procent onder de koers van het aandeel.

Ik hanteer altijd een veiligheidsmarge van 20 procent. Op dit moment plaats ik het aandeel op mijn watchlist en wacht ik tot de koers naar mijn percentage gezakt is.